”När mamma hade ont i i hälen” har författats av Linn Sandqvist Lyckman och illustrerats av mig.

Hilda ska vara hos sin mormor ett par dagar för hennes mamma har ont i hälen. Det blir ett par fartfyllda dagar med massa tokigheter eftersom Hildas mormor inte är som alla andra.

Hilda och mormor pratar mycket när hon är där. Varför måste Hildas mamma ligga på sjukhus för att hon har ont i hälen? Varför ler inte mamma så mycket längre och kan Hilda ha hört fel? Var det verkligen hälen mamma hade ont i ?

En tokig berättelse om onda hälar och själar.

Boken är utgiven av Idus Förlag, ISBN 9789188964717

Här är en recension av boken av Lektör Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 23, 2020.

” … När mamma hade ont i hälen är en underbar bok full av humor med en bohemisk mormor som tar hand om sitt barnbarn. Det är författarens andra bok och hon har lyckats mycket bra med ett svårt ämne: Hildas mamma är sjuk i själen. Karin Erikssons härliga, mustiga bilder bidrar till att göra boken till en fin läsupplevelse. Mamma är på sjukhus och Hilda ska vara hos sin galna mormor en tid. Hon bor i ett hus med trädgård och överallt är ett kreativt, organiserat kaos. Mormor har leksinnet kvar och Hilda får en spännande tid med mormor men också tid för djupa samtal där det visar sig vilken klok kvinna mormor är. Genom samtal kring gamla foton får Hilda en ny syn på sin mamma. Text och bild samverkar på ett ypperligt sätt när mormor gör en karta för att visa vad orsakerna till att ha ont i själen kan vara. Uttryck som att gå in i väggen och att bli utbränd får härliga illustrationer som gör det lättare att förstå för ett barn. En viktig bok att läsa när någon har ont i själen.”