Böckerna ”Rebussånger” och ”Fler Rebussånger” är böcker i en serie där våra mest älskade barnvisor är finurligt illustrerade: ovanför varje viktigt ord finns en förklarande bild. Det gör att barn kan läsa och sjunga ur böckerna på egen hand långt innan de kan stava!

När tiden är mogen och intresset för bokstäver kommit kan läsaren övergå till att se hur ordet ser ut under bilden. Varje bok avslutas med en vaggvisa, vilket gör att böckerna också passar att läsa och sjunga som godnattsaga på kvällen. När barnet sjunger och tittar på bilderna i Rebussånger tränar det många saker som Läsriktning, Ordbild och Memorering.

” Maja Stenram som är ideéskapare av Rebussånger fick idén efter en musiklektion, då hon glömde att sudda bort vad hon ritat på tavlan i klassrummet. De hade tränat texten till en julsång, och hon hade ritat bilder till varje viktigt ord i visan och på så vis memorerat texten. Läraren som kom efter henne tittade på tavlan tillsammans med sina elever och de tyckte allihop att det var roligt att de förstod: alla barnen började spontant sjunga sången med stöd av bilderna!”

I flera år bar hon på idén att göra en bok med illustrerade sånger. Genom en gemensam bekant fick hon kontakt med mig och vi påbörjade vårt samarbete.

Böckerna är utgivna på Vedina Förlag. ISBN 9789197956703 samt ISBN 9789197956772

Rebussånger finns även på Polyglutt!

Där kan du också höra hur alla sångerna låter, både som sång- och instrumentalvariant. Boken kan kopplas upp till en smartboard och alla sångtexter har textmedföljning.

Där hittar du också Rebussångerna på flera språk: engelska, tyska, finska, norska och snart också spanska.